Летња школа EIT-RIS Climate-KIC у програму “Journey” – позив за учешће

Студенти Београдске политехнике су позвани да учествују у едукативном програму “Journey”. Учешћем у овом програму моћи ћете успешно да побољшате своје капацитете за развој каријере. У питању је летња школа о систему иновација у области климатских промена, коју организује EIT-RIS Climate-KIC у сарадњи са партнерским органзацијама и реномираним универзитетима широм Европе. EIT Climate-KIC је највеће ЕУ јавно-приватно партнерство, ангажовано на ублажавању климатских промена и убрзању транзиције ка економији нулте емисије угљеника. Захваљујући подршци Европског института за иновације и технологију (EIT), Climate-KIC данас обухвата мрежу од око 300 институција и организација широм Европе. Kао једини Climate-KIC партнер у Србији, Привредна комора Србије имплементира “Journey” и друге Climate-KIC програме од 2016. године.

Програм “Journey” представља јединствену комбинацију академских студија и практичног искуства. Намењен је студентима завршне године студија, дипломцима, будућим МБА, магистрима и докторима са одличним знањем енглеског језика. Циљ програма је дубље разумевање предузетништва и система иновација, као и размена искустава о изазовима и решењима у области климатских промена. Учесници ће имати прилику да уче и раде у интернационалном мултидисциплинарном тиму и развију своје идеје, пројекте, производе или услуге уз подршку искусних ментора. Током четири недеље, у периоду 30.06-27.07.2019. и 04-31.08.2019. учесници ће боравити на три локације у Европи. Претходне године, учествовало је 400 младих академаца из око 50 земаља. Више информација о програму можете пронаћи на https://journey.climate-kic.org/the-journey-faqs

Пријава учешћа на https://journey.climate-kic.org најкасније до понедељка, 18.02.2019.  

Током марта биће обављени интервјуи са кандидатима који уђу у ужи избор. Kоначан одабир учесника биће познат у априлу, а програм и конкретне локације најкасније месец дана пре путовања. Приликом попуњавања пријаве потребно је приложити диплому или потврду о завршној години студија, ЦВ и писмо препоруке на енглеском језику. Програм је бесплатан за студенте ЕУ, студенте из Србије и још 10 земаља изван ЕУ. Учесници организују и сносе трошак транспорта од куће до прве локације и од треће-последње локације до куће. Транспорт између локација и смештај током трајања програма биће организован и плаћен од стране Climate-KIC.