Програм стручног усавршавања студената на Београдској политехници у оквиру Kаријерног центра за студенте и Маркетинг тима Београдске политехнике.

Покренули смо програм подршке развоја каријере студената Београдске политехнике, како би наши студенти имали прилику да још за време студија стекну практично искуство и обогате свој CV.

У данашњем свету посао се тешко може добити без претходног професионалног искуства и ангажовања. Данас свако ко тражи посао свестан је да послодавци очекују макар минимално радно искуство како би некоме дали прилику да добије посао. Београдска политехника, као одговорна државна школа струковних студија, жели да вам омогући да из ове школе изађете богатији за једно радно искуство, да стекнете рутину у раду, да обогатите свој CV и портфолио, али и да блиско сарађујете са представницима наведених центара на озбиљним и реалним професионалним задацима.

Познато је да свако ко има богату и испуњену каријеру јесте почео малим корацима – најчешће волонтерским радом.

Да бисте били примљени у овај програм потребно је да сте спремни да се усавршавате, да сте амбициозни, посвећени својој каријери, одговорни, професионални, да имате жељу да се докажете, те да сте уписани на један од студијских програма на Београдској политехници.

УСПЕШНА KАРИЈЕРА НИЈЕ ПИТАЊЕ СРЕЋЕ НЕГО РАДА И УПОРНОСТИ.

Kоји су критеријуми за избор?

Сви студенти Београдске политехнике који имају основна знања и вештине тражене конкурсом који је тренутно актуелан могу да конкуришу на учешће у програму. Међутим, уколико немате потребна знања пријавите се како би вас имали у виду и за наредне конкурсе. Обавестићемо вас чим се укаже прва права прилика за вас.

Kолико траје програм и шта добијате?

Програм подршке траје 6 месеци након чега је могуће обновити учешће у програму. Поред испуњеног CV-а, на крају успешно завршеног програма усавршавања добићете уверење да сте обављали радну праксу као и сертификат Kаријерног центра за студенте Београдске политехнике и Маркетинг тима Београдске политехнике. Ово је прилика да стекнете практично искуство у професионалном окружењу. Ми, са друге стране добијамо прилику да са вама радимо на новим пројектима и да нове идеје спроводимо у реалности.

Шта након комплетираног програма?

Након завршетка програма:

  • Бићете богатији за радно искуство.
  • Имаћете иза себе пројекте које можете унети у портфолио и/или у CV.
  • Добићете уверење о завршеном програму стручног усавршавања и радној пракси.
  • Добићете сертификат о завршеном програму стручног усавршавања и волонтерког рада на Београдској политехници.

Све ово вам помаже да након завршених студија лакше дођете до посла јер ће, између осталог, то послати позитивну поруку будућем послодавцу о вашој амбициозности и спремности да радите професионално и предано.

Тренутно су отворена места у програму за највише 4 учесника програма који имају основна знања и вештине (или желе да иста стекну) у областима веб-дизајна, графичког дизајна, одржавања веб-сајта, основном раду на мултимедији и видео продукцији, технике презентација (PPT), основе маркетинг стратегија, напредно претраживање интернета, итд.

Није потребно да имате све ове вештини нити да се на свима усавршавате како би били примљени на програм усавршавања.
Kако ће изгледати ваше ангажовање?
  • Први контакт ћете имати са представницима центра.
  • Биће вам одређен ментор.
  • Од вас ће се очекивати да у договореним терминима испуњавате задатке које будете добијали.
  • Имаћете прилику да радите на текућим пословима, али и да своје идеје понудите и развијате заједно са својим менторима уз велику дозу самосталности и одговорности.
Уколико је ваш CV без релевантних референци, уколико сте жељни практичног знања и уколико желите да напредујете у професионалном окружењу попуните пријаву ОВДЕ а ми ћемо вас обавестити о иницијалном интервјуу, након чега ћемо донети одлуку о вашем пријему у програм “Подршке развоја каријере студената Београдске политехнике”.