Дани праксе на ФОН-у – тродневни семинар за студенте Београдског универзитета

На линку студенти Београдске политехнике се могу информисати о тродневном семинару на коме ће биће реализовано пет пројеката као што су сајам компанија, такмичарски део, ЦВ клиника, „Твојих 15 минута” и панел дискусија.

У холу ФОН-а прва два дана биће организован сајам компанија на ком ће се представити око 30 компанија. На њиховим штандовима студент ће моћи да се информишу о потребним квалификацијама за одређено запослење, али и о потенцијалним пословима и праксама које фирме нуде студентима. Међу компанијама које ће се представити на овом сајму су између осталих и Адеко, Милшпед, Еуробанк, Делта Холдинг, НБ СОФТ, као и многе друге.

Првог дана семинара студенти ће имати прилику да побољшају своје вештине у писању ЦВ-а, као и прилику да од стручњака добију повратне информације у вези са својим ЦВ-јем и смернице о томе како да га унапреде.

Поред савета око писања ЦВ-а, студентима ће у оквиру панела “Твојих 15 минута”, кроз симулацију интервјуа за посао бити омогућено да стечена знања током ова три дана покажу и у пракси кроз разговор са представницима из фирми.

Панел дискусија на тему „Иновације – избор или обавеза” одржава се 14. марта, на којој ће учесници моћи да се информишу о променама у начину рада компанија и њиховом опстанку на тржишту, али и о томе како иновације утичу на њено пословање. Панелисти ће са студентима дискутовати о важности промена у пословању, као и о томе како да се прилагоде динамичном окружењу које их чека након студија.