Светски дан планете Земље обележава се великом акцијом чишћења на територији Авале

Студенти Београдске политехнике се позивају да учествују у Tresh изазову на Авали.

21. априла 2019. године на Светски дан планете Земље биће организована велика акција чишћења на територији Авале. Том приликом ће се заједно са домаћинима акције Авала Green Life и волонтерима из целог Београда чистити дивља депонија на локацији Пут за винограде (код скретања за Врчин). Ова дивља депонија се налази на преко три хектара шуме и прети да угрози једно од најважнијих природних добара које Београд има.

Локацију можете пронаћи овде.

Акција ће трајати од 10 до 12 часова а за све учеснике су обезбеђени алат, рукавице и вреће за сортирање и сакупљање отпада. Након акције ће се организовати Tresh изазов пикник – радионица о разврставању отпада за децу, ручак и дружење за све волонтере. Слатки партнер и овог пута биће Јафа Црвенка.

Kампању Tresh изазов Србија покренули су Ekostar Pak и Trash Hero Београд са жељом да мотивишу грађане, организације и компаније да очисте своју околину и инспиришу друге на акцију. Акцију на Авали ће подржати и WalkingbytheEarth, Fly011, Koly socks, Logical loops и Ресторан Ђурђевдан.

Организатори позивају све заинтересоване да се прикључе заједно са породицама и пријатељима и помогну да Авала остане рај какав познајемо.