ОДРЖАН СЕМИНАР У ИНСТИТУТУ ЗА СТАНДАРДИЗАЦИЈУ ЗА СТУДЕНТЕ СА СМЕРА МЕНАЏМЕНТА КВАЛИТЕТОМ

Сарадња и дугогогодишње партнерство Академије техничких струковних студија Београд, одсек Београдска политехника и Института за стандардизацију Србије довела је до реализације семинара за студенте друге и треће године студијског програма основних струковних студија МЕНАЏМЕНТ КВАЛИТЕТОМ.

Дана 11. јануара 2023. година, реализован је семинар од који је укључивао сазнање о три значајне теме као што су: делатност и организација Института; актуелности у вези са серијом стандарда за системе менаџмента као и поступак доношења стандарда на националном, европском и међународном нивоу.

Представљена је и међународна организација ISINEG, која за студенте организује посебне радионице у циљу њиховог укључивања у студентске техничке комитете. Десетак студената већ је изразило жељу за учествовањем у раду ових комитета, а преостали заинтересовани студенти имају могућност накнадне одлуке, с обзиром на то да је реч о пројекту дугорочног карактера.

Представнице Института за стандардизацију: Братислава Стојановић, Снежана Лилић и Марина Донић, као и представнице Академије: др Александра Настасић, Драгана Рошуљ и др Александра Павловић најављују у наредном периоду одржавање још оваквих семинара за студенте поводом едукације о стандардизацији.

Захваљујемо се Институту за стандардизацију на гостопримству и подељеном знању, као и међународној организацији ISINEG чији рад ће бити представљен и студентима са других студијских програма који се реализују на Академији.