У петак 13. децембра 2019. године у Београду биће одржан Пети научно-стручни скуп Политехника у организације Београдске политехнике

У петак 13. децембра 2019. године у хотелу Holiday Inn у Београду биће одржан Пети научно-стручни скуп Политехника у организације школе Београдска политехника. Очекује се долазак око 200 аутора и гостију из шест земаља: Србије, Литваније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Пристигло је 99 радова које је послало 183 аутора и коаутора. Радови су распоређени по следећим тематским секцијама:

  • дизајн,
  • животна средина и одрживи развој,
  • менаџмент квалитетом,
  • безбедност и здравље на раду и
  • графичко инжењерство.

Скуп је организован је уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства заштите животне средине, Kонференције академија струковних студија Србије, Управе за безбедност и здравље на раду, Инжењерске академије Србије, Привредне коморе Србије, Друштва архитеката Београда, Центра за промоцију науке, Института за стандардизацију Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Тематске целине, као и структура радова, разноврсне су и разнолике што је у потпуности у складу са главним циљем Скупа – да се проблеми савременог окружења посматрају мултидисциплинарно, чиме се суштински доприноси свеобухватном сагледавању и решавању друштвених проблема. Традиционално овај Скуп представља одличну прилику да се млади научници, дизајнери и стручњаци афирмишу, те пронађу додатни подстрек и разумевање за свој даљи рад. Kреативни импулс повезао је на једном месту стручњаке, истраживаче и представнике привреде из образовно-научних установа, института и државних институција, с циљем размене искустава добијених из теоријских и практичних истраживања и праксе.

Програм рада Скупа можете преузети ОВДЕ.

Више информација о Петом научно-стручном скупу Политехника можете пронаћи ОВДЕ.