Међународно видео такмичење „#BASECINEMА“ – наградни конкурс аматерских видео-радова

Центар за омладинске иницијативе у граду Белгороду (Русија) спроводи наградни конкурс аматерских видео-радова који би могао бити интересантан студентима Београдске политехнике. Међународно видео такмичење „#BASECINEMА“ се одржава у циљу развијања међународних односа и унапређења стваралачког потенцијала младих људи (од 14 до 35 година) из Белгородске области и Републике Србије. Да би заинтересовани учествовали на конкурсу, треба да на личној Инстаграм страници објаве оригинални видео запис који открива тему „КУЋА, ТО ЈЕ ЦЕО СВЕТ“, са хаштаговима #basecinema, #stayhome и то до краја месеца.

Битно је да Инстаграм профил учесника такмичења мора бити отворен и активан током трајања конкурса!

Победници биће награђени дипломама, вредним поклонима и наградама у свакој од четири номинације:

  • BaseDrama – видео снимци у драмском жанру;
  • BaseComedy – видео снимци у жанру комедије;
  • Docbase – документарни видео;
  • AuthorBase – ауторски видеозаписи (art house).

Језички аспект конкурса подразумева да ће видео снимци учесника чији је матерњи језик руски бити креирани на српском или енглеском језику са титловима на руском. Учесници који говоре српски користиће руски или енглески језик са титловима на српском, у видеозаписима. Видео би требао бити доброг квалитета са размером слике 9:16 (вертикално), у трајању од једне до 10 минута за аплоуд на IGTV. Број радова једног учесника на Конкурсу није ограничен.

Објављивањем видео записа са хаштаговима #basecinema и #stayhome и учествовањем на Конкурсу, учесник пристаје да се његови радови користе у било које сврхе везане за конкурс, укључујући оглашавање, штампање, објављивање у медијима.

Организациони одбор Конкурса задржава право да без објашњења уклони непримерени садржај објављен под хаштаговима Конкурса.

Правилник такмичења можете преузети ОВДЕ.